Umirovljenici Općine Primošten otišli su na izlet u Zadar i Sv. Filip Jakov

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 travnja, 2015 14:15

Umirovljenici Općine Primošten otišli su na izlet u Zadar i Sv. Filip Jakov

U subotu, 25. travnja umirovljenici Općine Primošten otišli su na izlet u Zadar i Sv. Filip Jakov. Dobro raspoloženi i s pjesmom od samog početka, po lijepom, sunčanom vremenu, zaustavili smo se na šibenskom mostu na jutarnju  kavicu i predivan pogled.

U Zadru smo u pratnji vodiča posjetili sve važnije  kulturne znamenitosti: Morske orgulje, Pozdrav Suncu, crkvu Sv. Donata, katedralu Sv. Stošije, crkvu Sv. Šimuna, Forum, Kalelargu, Gradske zidine i ostalo.
U pauzi su se neki od nas odlučili za najpoznatiji zadarski brend Maraskino, neki za novi šeširić, neki za pizzu ili sendvič. U dobroj atmosferi i sa znatiželjom krenuli smo prema Sv.  Filip-Jakovu.
Sajam cvijeća prostire se u centru mjesta, odmah smo posjetili paviljon sa gastro ponudom u kojem smo degustirali tikvice sa pršutom i mirtom, naranče sa nevenom, torte sa ružama i sl., a sve uz odličan spoj okusa, mirisa i boje.
Vrtno cvijeće, ljekovito bilje, sadnice povrća, sa šarenilom boja i oblika zainteresiralo je mnoge koji su se odlučili za kupnju ponijevši u Primošten bezbroj pitarića sa cvijećem.
S pjesmom smo došli do Primoštena, iako nam je Senka itekako falila.
Naš vozač Zlatko s osmijehom nas je ispratio kazavši kako veseliju i raspjevaniju grupu do sada nije imao, preporučivši se za idući put.
Ovaj prvi jednodnevni izlet brzo je prošao, zahvaljujemo Općini Primošten na donaciji za prijevoz.
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 travnja, 2015 14:15