UPOZORENJE POREZNE UPRAVE: Kreću inspekcije, pripazite

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 lipnja, 2016 21:01

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE:  Kreću inspekcije, pripazite

Ugostitelji, trgovci, iznajmljivači i prijevoznici ponovno su na meti Porezne uprave! Ministarstvo financija upravo je najavilo pojačan nadzor izdavanja računa kroz sustav fiskalizacije tijekom cijele ljetne sezone uključujući vikende, i to od 0 do 24 sata! Masovna potrošnja ljeti seli na Jadran, no inspekcije neće ostati pošteđeni ni oni u unutrašnjosti zemlje.

Posebna pozornost u provedbi nadzora, koje provodi Porezna uprava, biti će usmjerena na nadzore u djelatnosti ugostiteljstva, trgovine, iznajmljivanja (smještaja i drugih pokretnina), prijevoza i drugih uslužnih djelatnosti. U koordiniranim akcijama s Carinskom upravom, pratiti će se i nadzirati sva značajnija događanja posebno festivali na kojima se okuplja veliki broj stranih i domaćih posjetitelja.

Obzirom da je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio na snagu 1. siječnja 2013. godine, vrijeme prilagodbe odavno je prošlo, ali još uvijek određeni broj poreznih obveznika izbjegava evidentiranje prometa i plaćanje poreza na štetu svih građana Republike Hrvatske, kažu u Poreznoj upravi. Tim svojim postupcima takvi porezni obveznici potiču sivu ekonomiju i nelojalna su konkurencija urednim poreznim obveznicima.

Naglašavamo da se sustav nadzora Porezne uprave svakog dana nadograđuje, pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike obveznika, što ovlaštenim inspektorima omogućava sve učinkovitije i preciznije provođenje nadzora.
Smotra glazbara (42)
Osim nadzora fiskalizacije provoditi će se i nadzori naplate kod obveznika koji imaju evidentirane nepodmirene obveze javnih davanja. Poduzimati će se sve mjere sukladno zakonu, naročito prema neizdavateljima računa, odstupanja stanja blagajni u odnosu na evidentirani promet te u slučajevima evidentiranih nepodmirenih dugovanja prema Državnom proračunu.

I ove godine pozivaju građane da prijavljuju sve nepravilnosti  putem besplatnog telefona 0800 1001, web servisa ‘Pišite nam’ ili dolaskom u najbližu ispostavu Porezne uprave’.

Pivo na klupici

Još lani je, podsjetimo, taj poziv razljutio brojne građane, ugostitelje i trgovce, jer smatraju da država svojim bezbrojnim potraživanjima oduzima onima koji privređuju zadnju lipu, a onda još traže od građana da drukaju i prijavljuju svaki, pa i najmanji prekršaj. Sve to kako bi rastrošna država taj novac trošila na luksuzne automobile i svoju tromu birokraciju.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 lipnja, 2016 21:01