Vraća nam se proljeće

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 24 travnja, 2017 09:17

Vraća nam se proljeće

Zimski travanjski tjedan je za nama, kao i šteta koju je voćkama i po vinogradima krajem tjedna pričinio mraz. Jučer se slavilo sv. Jurja ili sv. Juru u Pirovcu i Unešiću, a on je ujedno i meteorološki svetac. Kaže se, naime, zima prođe, a Jurjevo dođe, odnosno da nema proljeća do Jurjevdana, niti ljeta bez Jurjeva danka.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno s vrlo slabim jugozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 11°C. U Rogoznici je bilo 13, u Primoštenu 12, u Vodicama, Pirovcu i Skradinu 10, u Bilicama 9, Dubravi 7, u Drnišu i na Promini 6, a u Kninu 4°C.

Danas će u našim krajevima biti pretežno sunčano uz prolazno umjerenu naoblaku. Ujutro će uz obalu puhati slaba bura i istočni vjetar, a danju umjereno, ponegdje na otvorenom i umjereno jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 19 stupnjeva.

Sutra djelomice sunčano, uz više oblaka na Jadranu, a ponajprije na dijelu sjevernog Jadrana i u Gorskom kotaru uz povremenu kišu. Sredinom dana i poslijepodne uz prolazno više oblaka kratkotrajne kiše ili pokojeg pljuska može biti i u ostatku zemlje. Puhat će umjereno, mjestimice jako jugo. Najniža jutarnja temperatura na Jadranu između 10 i 14. Najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C.

U nastavku tjedna, kako će jugo jačati, još malo toplije. Sredinom tjedna jugo jako i vrlo jako, na udare ponegdje i olujno. Do srijede će kiše biti uglavnom na sjevernom dijelu i to najčešće oko Rijeke i u Kvarneru, a zatim će u četvrtak jače naoblačenje zahvatiti i ostatak obale.

Izvor:Šibenski.rtl.hr

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 24 travnja, 2017 09:17