Vrijednost kuća i stanova i dalje raste, Primošten i dalje među najskupljima u Hrvatskoj

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus siječanj 3, 2017 20:35

Vrijednost kuća i stanova i dalje raste, Primošten i dalje među najskupljima u Hrvatskoj

Cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju neznatni rast prema istom mjesecu prošle godine i mjesecu studenom, pokazali su rezultati novog istraživanja Njuškala provedenom na uzorku od 165.000 aktivnih oglasa u prosincu prošle godine – pišeŠibenik.in

Cijene stanova nastavljaju oporavak na godišnjoj i mjesečnoj razini, što je posebno vidljivo u Zagrebu i Splitu, ali i u turističkim centrima u priobalju.

Većina županija na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama nekretnina, koji je i dalje najizraženiji u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok su cijene u županijama na priobalju tijekom prosinca niže nego u ljetnim mjesecima. Ipak, većina ih u tom dijelu Hrvatske nastavljaju s rastom cijena na godišnjoj razini.

Međimurska županija je među rijetkim kontinentalnim županijama koja je u prosincu zabilježila oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini.
nekretnine, novogradnja, primošten
Prosječna cijena nekretnine u Šibensko-kninskoj županiji u prosincu 2015. godine iznosila je 1.591 euro, a u zadnjem mjesecu prošle godine 1.646 eura, što je porast od 3,46 posto.

U prosincu prošle godine u Šibensko-kninskoj županiji kvadrat kuće prodavao se po prosječnoj cijeni od 1.655 eura, a četvorni metar stana za 1.621 euro.

Dubrovnik je i dalje najskuplji grad s godišnjim rastom cijena nekretnina od devet posto, a od općina i gradova Šibensko-kninske županije, nekretnine su i dalje najskuplje u Primoštenu uz prosječnu cijenu četvornog metra od 2.126 eura.
Primošten iz zraka - listopad_28
U prosincu 2016. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu i to u Dubrovniku, Splitu i Zadru.

Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje ima grad Vukovar, u kojemu je cijena kvadrata samo 428 eura.

U Šibeniku je četvorni metar prošli mjesec vrijedio 1.275 eura, kažu na Njuškalu.

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus siječanj 3, 2017 20:35