Za vikend bura i pad temperature, vraća li se zima sljedeći tjedan?

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 siječnja, 2015 18:43

Za vikend bura i pad temperature, vraća li se zima sljedeći tjedan?

U nastavku tjedna čeka nas još ponešto kiše, a onda za vikend stiže bura i pad temperature zraka koji neće biti osobito izražen.
Iako se bližimo kraju siječnja, nastavlja se natprosječno toplo vrijeme. Jučer su temperature zraka u Dalmaciji lokalno dosezale 16 Celzijevih stupnjeva, a takvo je vrijeme primjerenije proljetnom ožujku nego srcu klimatološke zime.

U nastavku tjedna čeka nas još ponešto kiše, a onda za vikend stiže bura i pad temperature zraka koji neće biti osobito izražen.

Četvrtak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, više u prvom dijelu dana, a navečer u većini predjela suho. Puhat će slabo do umjereno jugo, ponegdje i levant, na moru Dalmacije prolazno pojačano do jako jugo. Navečer na sjevernom Jadranu bura koja će se postupno širiti na cijelu obalu. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 16°C.

U petak će na sjevernom Jadranu biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i većinom suho. U Dalmaciji će uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja povremeno biti malo kiše ili pljuskova, a na jugu može i zagrmiti. U drugom dijelu dana i osobito navečer smirivanje. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna. Južnije od Splita uz buru povremeno će puhati levant. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature većinom od 11 do 16°C.

Djelomično sunčano i u većini predjela suho bit će tijekom subote. Samo je na krajnjem jugu Dalmacije moguća slaba kiša povremeno. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Bit će malo hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 11°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 5 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C.

Djelomično sunčano i suho bit će tijekom nedjelje. Malo snijega može pasti samo na Dinari i Kamešnici. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Temperature zraka u daljnjem laganom padu, pa niti uz obalu u mnogim predjelima neće prelaziti 10°C u najtoplijem dijelu dana.

Hoće li zima pokazati zube u posljednjem tjednu siječnja, tek ostaje za vidjeti.

Izvor:Dalmacijanews.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 22 siječnja, 2015 18:43