apartmani primosten

Vrijednost nekretnina u Šibeniku i županiji nastavlja padati, jedino Primošten popravlja prosjek

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 5 svibnja, 2015 10:50

Vrijednost nekretnina u Šibeniku i županiji nastavlja padati, jedino Primošten popravlja prosjek

Vrijednost nekretnina u Šibensko-kninskoj županiji nastavlja padati i prema novom istraživanju portala Njuškalo, cijene nekretnina pale su u travnju ove godine za gotovo 2,5 posto u odnosu na isti mjesec lani. Na razini Hrvatske, cijene nekretnina pale su u godinu dana za tri posto, a kada uspoređujemo stanje na tržištu iz travanja 2011. godine, vrijednost kuća i stanova u Hrvatskoj pala je za čak 6 posto.

I dalje najveću cijenu imaju nekretnine na Jadranu, posebice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je u travnju 2015. godine prosječna cijena iznosila 2.045 eura po kvadratu za kuću te 2.474 eura po kvadratu za stan. U Šibensko-kninskoj županiji u travnju se kvadrat kuće prodavao za 1,555 eura, a stana za 1,531 euro, dok je u gradu Šibeniku cijena kvadrata kuće bila 1,190, a stana 1,321 eura.

Zanimljivo je da je Primošten jedini iz Šibensko-kninske županije na popisu najskupljih hrvatskih gradova i mjesta, s prosječnom cijenom kvadrata nekretnine od 2,064 eura.

U travnju 2015. godine po gradovima, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imale su nekretnine u gradovima na Jadranu, i to u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Grad Zagreb, ne uključujući okolicu, nalazi se na četvrtom mjestu po prosječnoj cijeni kvadrata. Od većih gradova u Hrvatskoj, najniže prosječne cijene kvadrata imaju Bjelovar, Sisak, Vinkovci i Vukovar, gdje je prosječna cijena kvadrata kuće niža od 600 eura, najnoviji su podaci s portala Njuškalo.

Izvor:Šibenik.in

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 5 svibnja, 2015 10:50