Vrijednost nekretnina u Šibeniku i županiji vrtoglavo nastavlja padati, jedino Primošten stoji dobro

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 3 kolovoza, 2015 15:50

Vrijednost nekretnina u Šibeniku i županiji vrtoglavo nastavlja padati, jedino Primošten stoji dobro

Vrijednost nekretnina i dalje je iz mjeseca u mjesec sve manja u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, a jedino je Primošten s prosječnom cijenom od 2,112 eura po kvadratu na popisu onih hrvatskih općina i gradova gdje kuće i stanovi vrijede iznad prosjeka.

Te podatke objavili su na portalu Njuškalo nakon istraživanja provedenog na uzorku od 157.000 nekretnina koje su oglasili tijekom srpnja ove godine. Općenito, cijene nekretnina u cijeloj Hrvatskoj pokazuju pad od 1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a najnoviji podaci uspoređeni s cijenama u srpnju 2011. godine, pokazuju njihov pad za 5 posto.

U Šibensko-kninskoj županiji vrijednost nekretnina u odnosu na lanjski srpanj pala je za 1,16 posto, a u Šibeniku još više, za gotovo 4 posto. Kvadrat kuće u Šibeniku trenutačno se prodaje po cijeni od 1.568 eura, dok metar četvorni stana vrijedi u ovom trenutku 1.527 eura.

nekretnine , novogradnja, primošten

Među najskupljim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, većina pokazuje rast traženih cijena nekretnina, osim u Dubrovniku koji pokazuje pad, kažu na Njuškalu.

Najveći rast cijena na godišnjoj razini prisutan je u mjestima na Braču poput Selca, Sućuraj i Postira te u Primoštenu.

Dva mjeseca za redom Opatija drži prvo mjesto kao najskuplji grad u Hrvatskoj, dok se grad Hvar približio Dubrovniku u prosječnim traženim cijenama nekretnina – piše Šibenik.in

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 3 kolovoza, 2015 15:50