Zabranjena živa glazba na primoštenskim štekatima

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 22 travnja, 2016 16:55

Zabranjena živa glazba na primoštenskim štekatima

Nakon niza zamjerki građana i vlasnika apartmana na veliku buku sa ugostiteljskih štekata za vrijeme turističke sezone, Općinsko Vijeće jednoglasno je donijelo odluku o zabrani žive glazbe na svim štekatima, a svirati se može u iznimnim prilikama i to uz posebno pismeno odobrenje Općine.

Ova odluka će biti i pismeno naglašena u svakom ugovoru o zakupu javnih površina.

Razlog ovoj odluci možemo naći u onim ugostiteljskim objektima koji nisu pazili na glasnoću u kasnim večernjim satima prethodnih godina unatoč upozorenjima, a ujedno su bili i neredoviti u plaćanju obveza prema Općini. Baš zbog ovakvih pojedinaca, donešena je ova odluka, a vijeće je uz to dogovorilo da onima koji nisu podmirili “stare” račune za najam štekata i poslovnih prostora, ugovor neće biti produžen.

Nadamo se će se naći neko optimalno rješenje za ovo dugogodišnje pitanje oko glasnoće, te žive glazbe u kafićima i ljetnim terasama, jer ovakav vid zabave ne bi trebalo zanemariti, a svi mi mještani bi trebali tolerirati određene decibele (koji se lako mogu namjestiti na optimalnu jačinu) barem do 23 ili 24 sata u samoj špici sezone.

Svjesni smo da svaki kvalitetni sadržaj koji ponudimo turistima može biti samo plus u izgradnji prave turističke atmosfere u našem malom mistu. Malo međusobne tolerancije i zajedništva u ostvarivanju pravih ideja za što bolji Primošten ne bi trebao biti nedostižan cilj. Ili možda bi ?!!

Koncert za Rebeku Koncert za Rebeku u Primoštenu Koncert za Rebeku

Lent Rudina Primošten

fenix koncert u maloj raduči primošten fenix koncert u maloj raduči primošten fenix koncert u maloj raduči primošten

 

Ilustracija/Arhiva PrimoštenPlus

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 22 travnja, 2016 16:55