ZANIMLJIVOSTI: Zanima vas što sve Google zna o vama? Provjerite

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 studenoga, 2014 17:29

ZANIMLJIVOSTI: Zanima vas što sve Google zna o vama? Provjerite

Poznato je da Google ‘zna sve o nama’. No, što je to – ‘sve’? Putem ovih šest linkova možete saznati neke od stvari koje Google zna o vama.

Google sve vidi – Google sve zna

1. Kako vas Google vidi

Google je stvorio neki vaš osnovni profil, vašu dob, spol i interese kako bi vam servirao relevantne oglase. Kako to izgleda provjerite ovdje:

2. Povijest vaših lokacija

Koristite li Android mobilni uređaj velika je vjerojatnost da on šalje Googleu podatke o vašoj lokaciji. Cijelu svoju povijest lokaciju možete pogledati na sljedećem linku:

3. Kompletna povijest pretraživanja

Google bilježi apsolutno svaku pretragu koju ste ikada napravili. Uz to, snima i svaki oglas na koji ste ikad kliknuli. Ovu aktivnost možete provjeriti ovdje:

4. Uređaji koji su pristupali vašem Google računu

Ako vas brine je li netko drugi pristupao vašem Google računu, to vrlo lako možete provjeriti na niže navedenom linku koji će izbaciti kompletan popis svih uređaja s kojih se ikad pristupalo vašem Google računu, uključujući i lokaciju s koje se pristupalo:

5. Izvoz svih vaših podataka iz Googlea

Google vam omogućava izvoz svih vaših podataka – bookmarksa, mailova, kontakta, datoteka u driveu, informacija o profilu, Youtube videe, fotografije. Sve to možete skinuti na ovom linku:

Izvor: Dnevnik.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 studenoga, 2014 17:29