FOTO – Naši volonteri u Petrinji

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 veljače, 2021 11:17

FOTO – Naši volonteri u Petrinji

Udruga Život nema cijenu svoje temelje je udarila kroz humanitarne akcije, nije nam bilo u cilju,ali danas nam je iznimno drago što nas povezujete s takvim djelovanjem. 😊
29.12. prošle godine kad je potres pogodio Banovinu mnogi od nas bili su na poslu, nesvjesni sto se događa kilometrima dalje, ali pozivi su se počeli nizati. Imate li kakav plan, hoće li se nešto organizirati, što treba napraviti…?? Naravno da hoćemo i da možemo.
Ipak od starta plan je bio da nećemo odraditi jednokratnu pomoć nego ćemo nastojati pomagati u kontuinitetu, pogotovo nakon prvog posjeta kada smo se uvjerili da nije to nešto sto će se srediti u nekoliko dana.
Cijelo to vrijeme bili smo u kontaktu s našom Marinom i paralelno s drugim akcijama planirali kako joj pomoći i na koji način. Svaki nas odlazak u Sisak ili Petrinju bila je prilika da je posjetimo, da se na svoje oči uvjerimo kako je i da joj nekako pokušamo biti podrška.
Svatko od nas tko je ijednom bio gore ima isto razmišljanje, kako živjeti iz dana u dan, pored ruševina svog doma, čekati da ožive, čekati da se vrate u život. Jednostavno nije moguće staviti se u njihovu kožu, ne možemo. Zašto? Zato što se svatko od nas vratio doma, u toplo u sigurno, u vrući tuš i toplo jelo na stolu. Koliko god se trudili ne možeš prihvatiti da tri grada žive tako u uvjetima koji nisu dostojni života i da je nešto što si jučer imao, i uzimao pod normalno nestalo u tih nekoliko nesretnih sekundi.
U takvim trenutcima treba učiniti ono što ste vi svi skupa s nama napravili, pružiti ruku pomoči, pokazati da na svijetu još ima dobrih ljudi, velikih ljudi.
Zato su naši volonteri čekali pravi trenutak kako bi otišli u Petrinju i odradili niti malo lak posao. Nakon vise od mjesec dana od potresa došlo je vrijeme za prve korake u obnovi. Rastavljali su Marinin dom, ciglu po ciglu, odradili posao vrijedan divljenja i nisu samo rušili, oni su i sačuvali. Veliki dio cigle ostavljen je i očišćen kako bi opet bio dio nečijeg doma.
Možete li uopće zamisliti nešto tako strašno, a opet divno. 🥺🤩
Znamo iz Marininog osmjeha, neprestalnog čavrljanja i skakutanja da joj je u ovom trenutku vise značio njihov dolazak nego išta na svijetu. Kada ti netko pokaže da si njegov, kad ti samo stisne ruku, pruži zagrljaj i utjehu, a kamoli dođe skupa s tobom pripremiti temelje tvoje nove kuće ,novog početka. ❤
Svjesni smo da ne možemo svima pomoći, ali mi možemo izgraditi jedan dom, netko drugi će još jedan, netko treći još jedan i tako .
Ostavljamo vas da pogledate slike i sami se uvjerite da mi kad kažemo da hoćemo onda to i učinimo.
Podaci za donaciju:
Marina Žebić
HR2723400093211608924
PBZGHR2X
Za sve naše poduzetnike ako bi imali zelju pomoći financijski, uplate pod donaciju prima i sama udruga ,a vama izdaje potvrdu koja će vam služiti za odbitak od poreza vise info imate u kutku o nama ili nas možete kontaktirati u inbox.
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 veljače, 2021 11:17