Državno natjecanje iz informatike održava se u Primoštenu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 ožujka, 2017 21:16

Državno natjecanje iz informatike održava se u Primoštenu

Državno natjecanje iz informatike  i ove godine se održava u Primoštenu od 14. do 17. ožujka u Hotelu Zora.

Nakon provedenih školskih i županijskih natjecanja diljem Hrvatske, pravo nastupa na Državnom natjecanju iz informatike steklo je 165 učenika od 5. razreda osnovnih i srednjih škola koji će se natjecati u nekoliko kategorija – Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera. Na natjecanju će ih pratiti 100-tinjak mentora.

Organizatori ovogodišnjeg natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez informatičara.

Hrvatski savez informatičara kao suorganizator ovog natjecanja (u kategorijama Logo i Primjena algoritama, uz tehničku podršku i organizaciju računala, mreže i evaluacije), sudjeluje sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja.

Učenici osnovnih škola koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani na Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu (Krk, lipanj 2017.), dok će najbolji učenici srednjih škola biti pozvani na Hrvatsku informatičku olimpijadu (Zagreb, 25. ožujka), sukladno pravilima o pozivanju na navedena natjecanja.

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 14 ožujka, 2017 21:16