Legendarni povik FILIPA GAĆINE: Oba dva, oba su pala !!!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 rujna, 2014 21:04

Legendarni povik FILIPA GAĆINE: Oba dva, oba su pala !!!

23 godine od legendarnog povika Filipa Gaćine !


U Zečevu je u organizaciji Općine Rogoznice i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata prigodnom svečanošću jučer obilježena 23. obljetnica osvajanja vojarni na rogozničkom području i rušenja dvaju neprijateljskih zrakoplova.
Program “Obadva su pala – sve tri su pale”, nazvan po slavnom poviku danas pokojnog Filipa Gaćine nakon rušenja dvaju neprijateljskih zrakoplova i osvajanja triju vojarni, održao se ispred vojarne u Zečevu u nazočnosti predstavnika vojske, policije i braniteljskih udruga.
Dinko Županović rekao je u prigodnom govoru u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata kako je osvajanje triju rogozničkih vojarni promijenilo tijek Domovinskog rata. U vojarnama je, istaknuo je, pronađena golema količina oružja koja je prešla u hrvatske ruke.
Među oružjem, rekao je predstavnik braniteljske udruge, bili su i topovi 130 milimatara koji su poslije postavljeni na Jelinjak i uvelike su pridonijeli obrani Šibenika u prijelomnom trenutku, kada je agresor zaustavljen na šibenskome mostu.
“Da nije bilo tako, da ti topovi nisu bili na pomoći hrvatskim braniteljima u bitki za Šibenik, rat bi krenuo drugim tijekom”, istaknuo je Županović.
Nazočni su obišli položaj u Zečevu, a zatim su položili vijence i zapalili svijeće ispred glavnoga križa na rogozničkome groblju.
Izvor: Dalje.com
Oba-su-pala---Gaćina
Polazak je 19.9. u petak u 8.00h sa depadansa osobnim autima. Zainteresirani neka se jave Branku Gaćini Pobuk ( 091 560 4150 )
Izvor: Youtube
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 rujna, 2014 21:04