Mirni prosvjed ‘Spasi me’ u Šibeniku: ‘Nasilja je sve više, a sustav je zakazao!

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 15 ožujka, 2019 08:03 Updated

Mirni prosvjed ‘Spasi me’ u Šibeniku: ‘Nasilja je sve više, a sustav je zakazao!

Mirni prosvjed ‘Spasi me’ čiji je cilj pružanje podrške zlostavljanim osobama i osvješćivanje građana o problemima nasilja održat će se u Šibeniku i to u subotu, 16. ožujka, a okupljanje će biti ispred gradske uprave u ‘pet do 12’! 

I Šibenik se tako priključio inicijativi ‘Spasi me’, a isti dan održat će se i prosvjed u Zagrebu na inicijativu glumice Jelene Veljače koja ga organizira potaknuta zločinom na Pagu, slučajem kada je otac bacio četvero malodobne djece s balkona, a taj slučaj koji je potresao Hrvatsku pokazao je koliko je cijeli sustav zakazao.

– Okupljanje je ispred šibenske gradske uprave u 11,55 sati, a prošetat ćemo po gradu kako bi osvijestili što više ljudi. Ljudi treba osvijestiti o toj temi, nasilja je sve više u obiteljima, školi, društvu, a sustav je u lošem stanju. Zbog loših zakona daje se pravo zlostavljačima da ponavljaju djela, da se iživljavanju nad žrtvama opet iznova do te mjere da se zlostavljanja koja su bila prijavljena prestaju prijavljivati. Žrtve se počinju gubiti te ostaju bez budućnosti, a svakom podrškom osvještavamo i žrtvu i sustav – kazale su nam organizatorice prosvjeda Marina Šimundža i Željka Virag.

Cilj mirnog prosvjeda je osvijestiti građane da se prijavljuje svaka vrsta nasilja, a organizatorice prosvjeda u Šibeniku najavljuju da planiraju u budućnosti i pokrenuti udrugu kako bi pomogle svim zlostavljanim osobama.

Pridružili smo se inicijativi ‘Spasi me’ ugledajući se na druge gradove. Cilj nam je osvijestiti građane da se prijavljuje nasilje, a događaj na Pagu potaknuo je sve to. Među nama curama neke su bile u sigurnim kućama i prošle smo sve vrste zlostavljanja. Namjeravamo dalje raditi na tome da se žrtve grada Šibenika okupe i da se imaju kome obratiti osim Centru za socijalnu skrb. Namjeravamo nešto pokrenuti u budućnosti, a prvi korak je mirni prosvjed i najbitnije je osvještavanje građana o problematici zlostavljanja bilo kojeg oblika – najavljuju organizatorice.

Prosvjed će se održati u subotu, 16. ožujka ispred šibenske gradske uprave, a organizatorice pozivaju sve koji žele pružiti podršku žrtvama nasilja da im se pridruže.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 15 ožujka, 2019 08:03 Updated
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*