MNK PRIMOŠTEN vs FC SHAKHTAR DONETSK

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 svibnja, 2022 11:38

MNK PRIMOŠTEN vs FC SHAKHTAR DONETSK

Ovog vikenda nas očekuje jedan veliki događaj za naš mali klub i za naše malo misto.
Naime, u subotu 14.05. u goste našem klubu dolaze njihovi vršnjaci iz velikog FC Shakhtar Donetsk.

S obzirom na trenutnu situaciju u njihovoj državi, mali Ukrajinci su na poziv bivšeg igrača Shakhtara Darija Srne došli u Split gdje borave već nekoliko mjeseci.

Preko zajedničkog prijatelja stupili smo u kontakt sa njima, te uspjeli dogovoriti zajedničko druženje koje će se sastojati od sportskog i zabavnog dijela.

Sam sportski dio će se odvijati kroz subotnje jutro na malonogometnom igralištu kod OŠ Primošten, gdje će se odigrati nekoliko utakmica između malih Ukrajinaca i naših malih malonogometaša.

Nakon sportskog dijela dana, red će doći i na onaj zabavni dio koji će se nastaviti na plaži Mala Raduča gdje ćemo ugostiti naše goste iz Donetska i naše male igrače.

Očekujemo preko 100 gostiju iz Ukrajine i uz njih još toliko naših malih igrača, te smo za sve njih osigurali hranu i sokove koje će pripremiti naši vrijedni volonteri.

Nakon toga slijedi plaža, more, kupanje i slobodno popodne za međusobno druženje.

Sportski dio programa će se sastojati od mini turnira koji će odigrati naši dečki i vršnjaci iz Ukrajine, a igrati će generacije 2008. i mlađi i 2010. i mlađi.

Iako su nastupali diljem Dalmacije i bili su ugošćeni od strane dosta ekipa, kod nas prvi put dolazi cijela škola Shakhtara koja boravi u Splitu (iako neće svi igrati svi dolaze i će biti ugošćeni).

S obzirom na trenutno stanje u njihovoj zemlji i s obzirom da djeci koja borave van granica svoje zemlje sigurno nije lako nadamo se da će i ovaj naš mali čin barem malo uljepšati njihov boravak u našoj zemlji.

Apsolutno svi koji zainteresirani su pozvani da dođu i pogledaju ovaj za nas veliki sportski događaj, a djecu pozivamo na kasnije zajedničko druženje na plaži Mala raduča.

Također moramo najaviti i jedan poseban događaj za taj dan.
U goste nam dolaze i naši Downovci, odnosno njihova nogometna ekipa djece s sindromom Down, koja će odigrati prijateljsku utakmicu protiv momaka iz Shakhtara i uopće ne sumnjamo da će doći do sigurne pobjede.

Za kraj se moramo zahvaliti svim volonterima i svima ostalima koji su i koji će pomoću u organizaciji ovog događaja, zahvaljujemo se TZ Primošten i Općini Primošten.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 svibnja, 2022 11:38
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*