NCP traži radnike

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 lipnja, 2014 11:04

NCP traži radnike

Nije udarna vijest kada u zemlji s 380 tisuća nezaposlenih još stotinu radnika završi na ulici već kada proizvodna tvrtka, poput NCP Grupacije iz Šibenika, odnosno Remontno brodogradilište Gorana Prgina, samo u jednom mjesecu zaposli 22 nova radnika.

– Zbog povećanog obujma posla i pomlađivanja tvrtke, u radni odnos primili smo šest zavarivača, pet brodskih električara, dva električara, tri brodska cjevara, dva brodomontera, dva brodska stolara i dva brodska mehaničara.

U već uhodanoj serijskoj proizvodnji aluminijskih katamarana za ribogojilišta, koje NCP Grupa gradi tijekom posljednje četiri godine za norveškog naručitelja, povećana je naša potreba za novim radnicima. Iako stanje na tržištu rada nije bajno, kada su u pitanju ovi kadrovi, drago nam je da je većina novozaposlenih ipak iz Šibenika i okolice.

Zadovoljstvo mi je najaviti da će NCP, koji sada zapošljava 230 djelatnika, nakon ugovaranja novih poslova za koje su pregovori u tijeku, poput gradnje 23 broda za ribarsku flotu Gane, otvoriti barem još 50 i više radnih mjesta – kazao je Prgin.

NCP Remontno Brodogradilište Šibenik upravo ovih dana isporučuje četiri novoizgrađena broda: 23. i 24. katamaran isporučeni su naručitelju, a za 25. i 26. su u tijeku primopredaje.

jahta zeppter ncp remont primošten

– U fazi završnog opremanja su 27. i 28. katamaran, dok su 29. i 30. sada u fazi montaže. Već četvrtu godinu zaredom NCP serijski proizvodi katamarane za norveškog naručitelja preko CroNoMara.

Norvežani su najavili povećanje dosadašnje ugovorene proizvodnje s 10 na 12 plovila godišnje, jer se model Nab Cat 13,75,koji NCP proizvodimo u Šibeniku pokazao iznimno uspješan i popularan na skandinavskom tržištu – izjavio je Roko Vuletić, direktor Remontnog brodogradilišta.

Inače, prošlog tjedna u Šibeniku su boravili i čelnici finskog Udruženja maritimne industrije.

– Goste iz Finske posebno je iznenadio posjet tvornici za proizvodnju plutajućih betonskih pontona Marinetek NCP, primjeru izvrsnog finsko-hrvatskog partnerstva u sklopu Nautičkog Centra Prgin, a nagovijestili su nove razvojne projekte i mogućnosti ulaganja u nautički sektor u Šibeniku – kaže Boris Miškić, direktor tvrtke “Marinetek” koja posluje pod krovom NCP-a.

Izvor: Slobodna Dalmacija

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 lipnja, 2014 11:04