Osnovna škola Primošten je obnovila status u Međunarodnoj mreži eko škola te postala škola sa zlatnim statusom

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 31 svibnja, 2017 17:42

Osnovna škola Primošten je obnovila status u Međunarodnoj mreži eko škola te postala škola sa zlatnim statusom

Osnovna škola Primošten je obnovila status u Međunarodnoj mreži eko škola te postala škola sa zlatnim statusom. Državna svečanost dodjele potvrdnice i zelene zastave u organizaciji Udruge Lijepa naša održana je 12. svibnja 2017. godine u Zagrebu.

Školski program obilježavanja stjecanja zlatnog statusa i podizanja zelene zastave održan je 30. svibnja 2017. godine.  Ravnatelj se u uvodnom obraćanju zahvalio svima koji su svojim aktivnostima i angažmanom omogućili ovaj vrijedan doseg. Pozdravljajući sudionike školske svečanosti: učenike, zaposlenike škole, roditelje, članove Školskog odbora, Vijeća roditelja i kumove eko škole ravnatelj je podsjetio kako je ovaj dan izabran u želji da školska svečanost bude dio obilježavanja 30. svibnja Dana Hrvatskog sabora. Na ovaj smo datum do 2001. godine slavili Dan državnosti, a sve kao dio uspomene na 30. svibanj 1990. godine kada je utemeljen prvi višestranački Hrvatski državni sabor u modernoj povijesti Republike Hrvatske.

Zelenu je zastavu uz taktove eko himne podigao g. Ante Gracin, predsjednik Udruge maslinara,vinara i vinogradara Primoštena. Osim spomenute udruge kum eko-škole Primošten je i Jadransko osiguranje d.d. Podružnica Šibenik.

Svečanost je završila podjelom medalja učenicama i učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate u sportskom dijelu Dana OŠ Primošten koji su održani 8.-13. svibnja.

Foto:OŠ Primošten

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 31 svibnja, 2017 17:42