Snimka terora – Sretni smo gdje živimo….

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 ožujka, 2016 18:55

Snimka terora – Sretni smo gdje živimo….

Maloljetni razbojnici se osjećaju toliko sigurno da uglavnom više i ne bježe.

Rio de Janeiro definitivno je jedan od gradova koji bi vrijedilo obići, pa odnese li vas ikada put u smjeru tog brazilskoga ljepotana koji su svojedobno novinari Buzzfeeda proglasili drugim najljepšim gradom na svijetu i u kojemu uskoro slijede ljetne olimpijske igre, imajte na umu da u njemu postoje pravila kojih se obavezno valja pridržavati ako vam je život mio.

Ono zlatno kaže da vrijedne stvari ne nosite uz sebe, pa makar u samom središtu grada i usred dana. Zašto je tome tako odlično će vam dočarati sljedeći video u kojemu je prikazano što izvode maloljetničke bande.

Snimke svjedoče da ne prezaju baš ni od čega, odnosno da im je najbolje predati ono što traže, bez obzira je li riječ o mobitelu ili kakvoj drugoj tehnici, lančićima, narukvicama…

Nažalost, ti su mladići često spremni ugroziti nečiji život, pa je tako nedavno jedan muškarac ostao izboden u samom središtu grada jer se trudio obraniti ono što mu pripada.

“Ovo je strašno. Gdje je policija? Gdje su tu vladajući? Sjede u uredima, hlade se uz klime, te u intervjuima uvjeravaju da je Rio de Janeiro siguran. Nitko ništa ne čini. Trebamo se ujediniti i uzvratiti udarac, natjerati te male razbojnike da dvaput razmisle prije nego što se daju u pljačke”, napisali su autori videa, očito i sami žitelji tog grada, koji su na jednu od zgrada postavili kameru i bilježili što bande čine svakoga dana.

Pogledajte kako izgleda svakodnavica u Riju, pa video svakako proslijedite ako imate koga da se sprema u taj grad. Nažalost, na policiju ili pomoć prolaznika se tamo uglavnom nije mudro oslanjati. Tek tu i tamo netko reagira.

Izvor: Dnevnik.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 4 ožujka, 2016 18:55