Vesela Rahela ugostila je kandidate u svojoj konobi u Primoštenu i za njih pripremila pravi morski jelovnik

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 1 prosinca, 2022 12:03

Vesela Rahela ugostila je kandidate u svojoj konobi u Primoštenu i za njih pripremila pravi morski jelovnik

Tek joj je 35 godina, a iza sebe ima uspješno vođen obiteljski restoran, proputovala je veliki broj zemalja svijeta, članica je udruge KRČ koja čuva običaje Primoštena i okolice te je završila prvu razinu za sommelierku. Rahela Slamić se opisuje kao vesela, komunikativna i zabavna osoba koja voli izazove pa se tako našla pred jednim novim, sudjelovanjem u RTL-ovom kulinarskom showu ‘Večeru za 5 na selu’ gdje se prijavila prvenstveno zbog dobre zabave i novog iskustva. S obzirom na to da najviše uživa u mediteranskoj kuhinji, bilo je i za očekivati da će reći kako voli pašticadu, ali ne i da s užitkom eksperimentira s jelima.

 

Večera za 5 na selu – Domaćica Rahela

Rahela je predjelo nazvala Zaplovimo morem, glavno jelo Povuci mrižu na kopno i desert Zasladi život težaka. Bruskete su dobro prošle, kao i glavno jelo koje je dobilo brojne komplimente, no desert nisu svi jeli – Radojka ih i inače ne jede, a Zoran se previše najeo pa nije mogao. No Rahela je naposljetku dobila 37 bodova i zasjela na prvo mjesto.

Image

Večera za 5 na selu

Domaćica je veselo dočekala goste i ponudila ih rakijama od višnje i oraha, a nakon srdačne dobrodošlice gosti s počeli s predjelom – brusketama s inćunima i rajčicama. „Hvala domaćici koja je kupila kruh bez glutena“, rekla je Radojka, a Mišela dodala: „S onim sitno narezanim rajčicama, inćuni, maslinovo ulje, boje na tanjuru – savršeno.“ Antoniji je također bilo fino iako nije jela rajčice zato što ih ne voli baš, a Radojki je bilo fenomenalno.

Image

Večera za 5 na selu

Osim što ne voli kruh i ne jede slatko, Radojka ne voli ni ječam koji je bio u glavnom jelu. Naime, domaćica je poslužila orzoto sa sipom i sabljarku na žaru, a svi su komentirali kako je bilo previše svega na tanjuru. „Riba je bila taman, nije bila presušena, a orzoto je bio ukusan i kremast“, rekla je Antonija, a Mišela dodala: „Bomba u ustima!“ Zoranu je bilo najbitnije da je riba bila svježa, to se svidjelo i Radojki koja je zaključila: „Sabljarka je bila super, baš sam je s guštom pojela, izvanredno.“

Image

Večera za 5 na selu

Radojka i Zoran ne vole slatko, a domaćica im je objašnjavala da su suhe smokve u prošeku kuhane na mascarponeu jako jednostavan desert. „Stvarno izgleda lijepo, ali ne jedem deserte, no to ne umanjuje moju ocjenu“, rekla je Radojka koja ga je ipak kušala, a Zoran je rekao kako mu je bilo previše hrane i da ga nije mogao jesti. „Desert je bio užitak za nepce, a izgledom je bio vrh s onim suhim smokvama i prošekom“, rekla je Mišela, a Antonija je dodala da je bilo iznenađujuće ukusno.

 

Izvor:RTL.hr

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 1 prosinca, 2022 12:03