Stiže nevrijeme koje može biti opasno po život

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus svibanj 15, 2014 09:34

Stiže nevrijeme koje može biti opasno po život

lukovnjak bura primošten

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za središnju Hrvatsku i Slavoniju. Iako je za Jadran izdano samo žuto upozorenje, tijekom jutra očekuju se udari i do 150 km/h

Zbog orkanske bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet. Državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je HAK.

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.

Otkazana je međunarodna linija Bari-Dubrovnik.

Split: Vatrogasci uklanjaju stabla i grane s ulica i prometnica

Zbog mjestimičnih udara bure i sjeverozapadnog vjetra tijekom srijede popodne, noći, ali i u četvrtak ujutro vatrogasci sa šireg splitskog područja uklanjaju stabla i grane s gradskih ulica i prometnica. Nitko, zasad, nije ozlijeđen, javlja HRT.

Jak vjetar puše i u unutrašnjosti zemlje. Za četvrtak je izdano crveno upozorenje za unutrašnjost zemlje.

Prema Meteoalarmu, crveno upozorenje znači da je vrijeme izuzetno opasno.

Meteoalarm: Moguće su štete i nezgode opasne po život

– Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere – objašnjenje je crvenog upozorenja na Meteoalarmu.

Snažni udari vjetra prijete Zagrebu i Slavoniji. 

U Zagrebu udari vjetra do 75 km/h, u Slavoniji i Baranji obilna kiša

Na širem zagrebačkom području vjetar bi mogao puhati brzinom do 75 kilometara na sat, dok se za Slavoniju i Baranju upozorenje, uz vjetar, odnosi i na obilniju kišu koje bi moglo pasti i do 40 litara po četvornom metru.

Na Jadranu udari vjetra i do 150 km/h

Za Jadran je izdano žuto upozorenje. Ipak, tijekom današnjeg jutra, vjetrovi će biti jači nego u unutrašnjosti. Na otvorenom moru i podno Biokova mogući su udari vjetra veći od 150 km na sat.

Izvor: 24 sata

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus svibanj 15, 2014 09:34