Poberite plodove što prije, drski kradljivci imaju itekako razrađenu taktiku

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 studenoga, 2017 12:18

Poberite plodove što prije, drski kradljivci imaju itekako razrađenu taktiku

Zadnjih je dana, zbog krađe maslina, na primoštenskom području pravo alarmantno stanje! Samo proteklog vikenda kradljivci su bez pardona pobrstili nekoliko maslinika, u nekima su “obavili posao” i do posljednje masline.

U zaseoku Bilini, iz maslinika u vlasništvu zagrebačke tvrtke “Fito promet”, koji se nalazi uz staru školsku zgradu, ukradeno je više od 100 kilograma maslina. Obitelj iz Bilinih koja živi u Zadru bila je lošije sreće. Kada su ovih dana došli obrati maslinik, zatekli su samo – pustoš! Svi ti slučajevi prijavljeni su policiji.

Kako je stanje alarmantno u Bilinima, tako je gadno i u drugim selima i zaseocima na primoštenskom području. Ukradene su već tone dragocjenog ploda i obezvrijeđeni sati mukotrpnog težačkog rada.

Prije kretanja u “berbu”, valja istaknuti, drski kradljivci se dobro informiraju. Točno znaju tko od vlasnika “označenog” maslinika živi izvan Primoštena i koji je maslinik u vlasništvu staračkih kućanstava.

– Kradljivci su razradili taktiku. Navodno beru u zapuštenim maslinicima, ali samo čekaju dobru prigodu da se prebace u onaj obrađeni, koji je dobro rodio, i tako na brzinu napune vreće. Kilometri novih, uređenih i asfaltiranih poljskih putova i moderna tehnologija olakšali su kradljivcima posao pa stoga odlaze “u berbu” i u gluho doba noći.

– Upozoravamo zato vlasnike maslinika koji još nisu pobrali svoje masline da to naprave što prije, pogotovo to moraju obaviti oni vlasnici čiji su maslinici smješteni uz put jer su prvi na udaru – kaže nam Ante Gracin, predsjednik primoštenske Udruge vinara, vinogradara i maslinara.

Cjeli članak pročitajte na : http://maslina.slobodnadalmacija.hr/maslinarsvo/clanak/id/518370/nakon-lopova-koji-kradu-prvoklasno-groze-stigla-je-i-maslinarska-mafija-poberite-plodove-sto-prije-drski-kradljivci-imaju-itekako-razraenu-taktiku

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 studenoga, 2017 12:18
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*