Uginuli dupin sinoć plutao kraj Primoštena, jutros mu nema traga

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 svibnja, 2014 14:41

Uginuli dupin sinoć plutao kraj Primoštena, jutros mu nema traga

Uginuli dupin sinoć je doplutao pedesetak metara od obale kampa Adriatic u Primoštenu. No, dok su nadležne službe reagirale, tijelo je očigledno morska struja odnijela, jer od ranih jutarnjih sati ga pokušavaju pronaći, ali zasad bezuspješno.

Leš dupina dugog oko metar i pol, sinoć oko 19.30 sati uočio je turistički vodič Ivica Gracin, na pedesetak metara od primoštenske obale.

– Ležao je na leđima, virile su dvije male peraje i bijeli trbuh. Sigurno je bio mrtav jer su po njemu već počeli skakati galebovi. Odmah sam prijavio slučaj recepciji kampa Adriatic, a oni su zvali 112 – ispričao nam je Ivica.

Centar 112 potom je, po protokolu, obavijestio Državni zavod za zaštitu prirode u Zagrebu, instituciju nadležnu za brigu o strogo zaštićenim životinjama kao što je dupin.

– Odmah po dojavi, obavijestili smo ugovorenog veterinara za morske sisavce, dr. Tomislava Gomerčića s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Potraga za stradalom jedinkom pokrenuta je u jutarnjim satima, no do sada nažalost, ona nije pronađena – doznajemo od Andree Riverić iz Državnog zavoda za zaštitu prirode.

Potraga će se nastaviti, a ako i kad pronađu tijelo, bit će napravljena obdukcija, nakon čega će biti poznato što je uzrok smrti nesretne životinje.

Izvor: ŠibenikIn

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 svibnja, 2014 14:41